Tuesday, December 21, 2010

bile aq rindu ditangguhkan

assalamualaikum,
maaf diatas apa yg berlaku..korg dh baca bile aq rindu part 1 punye? kalau korang dah baca ok la. tapi masalahnya kan aq ada cakap yang akan disambung? tapi buat masa ni dya x dapat disambungkan kerana ada masalah dalaman yg tidak boleh diberitahu.. masalah pe?? hah tu biarlah rahsia (ambik tjk lgu siti nur haliza). mungkin akan disambung tapi tidak tahu bile..mungkin tahun depan? atau mungkin tunggu sehingga dya benar-benar sedia nak bg tau but not this time... maaf dipinta :(.. mungkin korg akan cakap tah apa-apa tah dye ni cam sengal je..ok aq x kisah korg nak cakap pe tapi mmg aq belum boleh benarkan tulisan tu disiar kan.. korg paham pe aq cakap? tak? ok aq x paksa tuk korg paham sebab aq sendiri tengah celaru giler ni taham gaban ni..harap korg lupekan pasal entry yg lpas n myb entry ni skali?!!

                                SORRY SESANGAT!!!

Friday, December 10, 2010

bile aq rindu (part 1)

aq sdng m'nanggung RINDU yg sekarang 
x tau kenapa.
kenapa aq jd mcm ni? aq slalu ingt kt dye
x tau kenapa
aq rindu saat2 manis b'smanya.suke duka dilalui b'sma
gelak ketawa,gurau senda menghiasi hari2
kami. gaduh tu dh jd lumrah.
kalu kite bergaduh pun mesti sekejap kan?
masing2 keras kepala x nk mnt maaf..
x tau kenapa..
RINDU dengan teletah kmu yg giler2..tapi aq suke
x tau kenapa..

pada SIAPA aq rindu dan kenapa? 
saksikan entry yg akan datang
diblog yg sma cuma waktu yg berbeza..


TO BE CONTINUE

Thursday, December 9, 2010

baru biru haru

saya dh tukar nma blog ni kepada ILHAMHATI95.BLOGSPOT.COM
knape saya tukar? coz sya rasa nak tukar la..
korg jeles ke? tak mau jeles jeles ok..
ta baik.. nama blog saya sedap kan?
haha prasan. s'bnrnya saya letak nama ni coz saya rsa cam best lak..
korang tak rasa cam tu ke? nk maksud nma tu x?
ok tau korg x na kan? tp saya nak bg tau jugak!
coz saya tegah teruja giler ni..mksdnye

ILHAM : bile saya de ilham bru leh wt entry tuk blog ni klu tak..
jawabnya berhabuk la..sian
HATI : bile saya tulis entry mesti kene hati pun de sma klu x saya
tulis melalut..btul x? (sebelum ni un bkn melalut ke?)
saya suke hati saya..korg suke? saya ada hati pada DIA . boleh x?
tau korg jeles..ada saya kisah?
NOMBOR 9 n 5 : x tau asal letak nombor ni..tapi saya suke? korg
tak suke? ada saya kisah?

ok tu je la rsanye..de mna2 yg t'tinggal?
tak kan? saya bosan ni =.= tahap gule-gule..geram n tired..
ok la sya nak tido..dh ngantuk la..awal saya tidur..sayakan budak baik..
cehhh pasan!! booooooo dye..

p/s : asal bahasakan diri 'saya' ni? eerrrmm..ngade lebih!bye..
gotcha!!


SALAM MAAL HIJRAH UNTUK SEMUA

Tuesday, November 30, 2010

give away from abby online shopping

assalamualaikum, salam terjah tua..

sedang aq blogwalking sana-sini terjah sana sini, usha blog-blog orang sekali aq terjumpa satu give away from blog shopping ni..aq pun usha la kejap blog ni sekali aq nampak hadiah dye cantik la pulak. terus terasa nak join sekali, boleh x? pada yang suka shopping online tu boleh la kut join blog ni. nak terjah? klik SINI. aq nak try. kalau dapat alhamdulillah, kalu tak dapat cuba lagi. gambate!!

dengan kalimah bismillah (cehh..macam nak kasik ceramah jew..huhu)

1.Warganegara Malaysia : yes i am, duduk kat area KL, nak no.ic sekali tak?haaha gurau jew..


2.Yang betol-betol berminat. : sanggat berminat thas why join ni..

3.Mempunyai blog : mesti la ada..kalau tak tak buat entry ni

4.Kene Buat benda ini.. :)

                  l
                  l
                  l
                  l
               
a) Be my Followerrr!!! : dah jadi pun..kalau tak caya pergi check

b) Letakkan Banner Give Away Ni kat Blog Korang..


c) Komen Sedikit Pasal Blog Abby Online Shopping ( yang membina ) kutuk2 tamau!! :p : blog ni bagus untuk yang kaki shopping online. blog ni baru je tertubuhkan? jadi buat yang terbaik untuk setiap pelanggan anda dan barang-barang yang saya lihat di abby shop ni juga menarik dan kalau boleh nak beli semua tapi apakan daya saya tidak berkemampuan kerana saya masih belajar lagi tapi memang berhasrat nak memilikinya ^_^. apa kata kalau abby online shopping ni buat lebih banyak promosi supaya lebih ramai yang datang ke blog ini.

d) Kenapa pihak Abby Online kene bagi Hadiah ni kat korang..?? :
 pihak Abby online shopping kenap bagi hadiah ni kat saya kerana (dah macam jawab periksa kertas behasa melayu pemahaman dah)

1. saya teringin nak purse yang u all tayang tu..menarik and i like it!
2. nak hadiahkan kat mak kalau dapat handbag u yang cantik tu sebab teringin nak bagi something for my mother setelah susah payah jaga saya. (baik kan aq?.huu) and last but not least..
3. saya kan perempuan so sekali sekala nak jugak melaram dengan beg cantik! haha..hope dapat purse or beg dari pihak Abby Online Shopping!

e) Ucapan yang terbaek tuk Blog ini...hihihihi... :
 ucapan apa ya? hah.. semoga Abby online shopping ni terus maju dan maju. lakukan yang terbaik untuk business anda. semoga business anda mendapat sambutan yang amat mengalakkan dari blogger2 semua. usaha tangga kejayaan. kalau ada usaha kejayaan pasti mengirigi anda! semoga maju jaya! sekian..


kepada semua yang teringin nak join jangan lupa join.. tarikh tutup 15/12/2010..sapa cepat dia dapat..hahaha..tah apa-apa aq ni..eemmmmmrrmm..


p/s : aq tak akan update bloh dari 1-8/12/2010 sebab pulang ke kampung halamanku di kelantan. pakcik aq nak kawin..so  tak update blog selama seminggu..selamat rindu-rinduan kepada aq! huhu

gotcha!

Monday, November 29, 2010

first contest

 assalamualikum,

aq join contest ni..simple contest i think. 
kalau nak tau klik SINI
ni merupakan first contest yang 
aq join so hrp bole menang la..huhu..
rule dia pun simple je
gia suruh tag 3 orang tapi aq
rasa lebih adil kalau aq tag korang sume yang
baca blog ni..adilkan? (baik tak aq?) sume dapat..
mari mari join contest ni..mana tau menang? dapat 
hadiah..join ok!!

oh ya aq dpt contest ni pun dari salah sorang
blogger yang aq follow..aq tak tau nak wat
pe so aq pun join la contest ni..


gotcha!!!

Sunday, November 21, 2010

sapa tau mcm mna nak tukar URL blog?

assalamualaikum,

dah baca tajuk entry kat atas? so korang boleh tolong x? (muka sedang mengharap pertolongan). aq memang betul2 mau tukar aq punya URL blog ni. aq nak tukar sebab ada problem sikit la.. boleh tolong? (mengharap lagi). aq nak buat tapi takut salah. mungkin korang fikir benda kecik macam ni pun aq tak boleh nak buat. ya sememangnya aq tidak tahu nak buat macam mana, lagi pun aq masih baru lagi dalam dunia blog ni so tak tau sangat la selok-beloknya. aq nak mintak pertolongan dari korang yang pandai dalam bab ni. orang kata 'malu bertanya sesat jalan' jadi disebabkan aq tak nak sesat jalan aq tebalkan muka (nak kasi muka tebal punya pasal letak tepung banyak2 kat muka sampai tebal muka aq huhu) tanya jugak korang. at least aq tak tersesat bila buat pertukaran URL ni tanpa bantuan sesiapa takut salah. sesungguhnya aq hanyalah manusia biasa yang tidak terlepas dari melakukan kesalahan..cehh terkejal aq ni!. boleh tolong tak? kalau korang tak keberatan la.. satu lagi aq nak tanya kalau kita dah tukar URL blog kita tu nanti bila nak sign in blog kita perlu letak alamat URL kita or email kita? harap ada yang memberi jawapan.. (ku sentiasa mengharap).


cara nak tolong aq (cehh macam ada yang nak tolong!) ok think positif miori!! takkan tak de orang yang baik nak tolong? mesti ada punya..tak 10 sorang pun jadilah.. caranya:

1. korang tinggalkan cara nak tukar URL tu kat 'cakap la..tak kisah pun' (ruangan untuk memberi komen) ^_^
2. tak pun korang boleh buat kat entry blog korang je..tapi jangan lupa bagi tau kat aq kalau korang dah wat entry tu. t aq terjah blog korang!

aq betul2 nak minta tolong ni.. orang kata sapa yang tolong orang dalam kesusahan (aq dalam kesusahan ke? hah betul la tu aq dlm kesusahan kalau tak x minta tolong) dapat pahala besar..korang x nak pahala? sapa yang sudi menolong aq dengan ikhlas aq ucapkan ribuan terima kasih kat korang tak terhingga walaupun apa yang aq minta tolong ni benda yang remeh temeh mcm budak tadika :( .. sapa yang sudi baca blog aq selama ni pun aq ucapkan terima kasih sebab korang sudi baca blog aq yang tak seberapa ni.. ^_O.. thanks a lot..love u guy!!!! erkk??

gotcha!!

Friday, November 19, 2010

korang bengang?

assalamualaikum..

aq betul-betul dalam masalah ni..dah la aq tak de mood ni...arrrrrrrrrrrrrrrghhhhhhhhhhhhhhhh... geramnya...ok lah aq nak coaw x de mood nak wat entry..saja wat entry ni menandakan kehadiran aq di sini...kalut kan?? korg pun bengang? ok jom jerit ramai-ramai kasi gegar dunia jangan ingat adam ngan stacy je pandai nyanyi lagu mengegar duani..aq lagi terer. cume malu nak tunjuk je..perrrghhhh..



ni untuk testing je ni..ghocha!

tak tau pe motif letak gambar ni.. (cam sengal je kan?)

Sunday, October 31, 2010

red warriors menang!!


assalamualaikum, nak sambung yang semalam punya..
korang tengok logo kat atas tu. tengok sekarang! hah dah tengok? bagus..so keputusannya the red warriors menang semalam dengan 2-1..haha suke suke..mak aq bukan main seronok lagi kelantan menang! aq pun seronok jugak sebab kelantan menang tebus balik tahun lepas punya. aq tak jangka pun kelantan menang sebab masa separuh minit masa pertama satu gol pun tak dapat tak silap aq. dan separuh masa minit yang kedua barulah mereka beraksi dengan semangat dan memberikan dua gol untuk penyokong kelantan. suke lagi. Mak n ayah aq bukan main sorak lagi masa kelantan jaringkan gol yang pertama. pastu beberapa minit selepas tu gol yang kedua pula menyusul wahhhhh..bukan main bersorak lagi orang kat stadium tu..tapi yang sedihnya dorang buang sampah merata-rata. botol-botol minuman tu semua di campaknya keluar padang. apa punya perangai tu? tong sampahkan ada? buang la dalam tong sampah kan tak mencemarkan stadium tu..kut ya pun marah jangan la sampai baling segala..sabar la..kesian kat pekerja stadium kena kutip botol yang bertaburan

walau apa pun aq nak ucapkan tahniah kat pasukan kelantan kerana membawa pulang trofi piala m'sia untuk kelantan selepas kecewa tahun lepas..teruskan usaha..majulah sukan untuk negara (tag line tv1)haha..


gotcha! ^_^

Saturday, October 30, 2010

kelantan vs n.9 siapa menang malam ni?

Assalamualaikum,

final bola sepak piala malaysia baru je mula beberapa minit tadi. KELANTAN VS N.SEMBILAN. Siapa yang menang agaknya ye? kalau nak tahu kena la tunggu akhir minit nanti. Tapi aq berharap kelantan la menang for this season coz last year dorang kalah jugak kat tangan n.sembilan. kenapa aq sokong kelantan? sebab aq ni ada darah kelantan. memandangkan mak n ayah aq orang kelantan so secara automatiknya aq ni orang kelantan. mak dengan ayah aq semangat duduk kat depan tv nak tengok bola. Ayah su aq pulak (adik mak aq) awal-awal lagi dah out dari rumah nak pergi stadium tengok bola punya pasal. Siap pakai baju warna merah lagi maklum la peminat the red warriors. Aq ada jugak tengok berita akhir-akhir ni bila nak dekat dengan piala malaysia. tiket habis dijual. tiket yang mahal pun habis dijual tu la minat sangat sampai sanggup berhabis wang nak tengok bola punya pasal. Aq pelik la..asal la dorang semua sanggup berhabis duit semata-mata nak tengok bola punya pasal? apa kata wang yang dorang pakai tuk beli tiket tu dorang guna untuk kegunaan harian. bola tu kat dalam tv pun boleh tengok. tapi tu la kan bila tengok kat rumah tak best sebab tak de kawan nak bersorak beramai-ramai. pastu kalau bersorak kat rumah anak bini nak tidur la. nanti kena marah bersorak. mungkin itu semua alasan kenapa dorang nak tengok kat stadium. tak pun tengok kat stadium lagi syok tengok real punya siap boleh kasi sokongan lagi kat pasukan masing-masing. itu semua aq tak nafikan.

  sedang aq membebel kat sini tiba-tiba aq dengar sorakan dari tv dan kekesalan dari mulut mak aq. aq keluar dari bilik nak tau apa berlaku then aq tanya mak aq "asal? dah gol ke? siapa yang gol?" tengok berapa soalan aq tanya. mak aq pun jawap la "n.sembilan yang gol..dapat sepakan penalti"..Ooo..jadi n.sembilan dah satu gol la? waaaa...betapa kesalnya aq..nak wat cam ne kan? dah rezaki dorang. mungkin lepas ni kelantan pulak yang gol ke? mana tau kan? (wah..berharap gile aq ni). aq tengok ulang tayang lagi sekali dan yang buat sepakan penati tu tak silap aq no.9 nama dia aq tak pasti la..tahniah n.sembilan ^_^ (walaupun hati tengah sedih). Aq terfikir dapat ke kelantan menang tahun ni? ya..harap-harap la dapat sebab last year dah tak menang (aq soal, aq jawab..tengok betapa sengal ye aq huhu). Aq ni nak kata peminat fanatik bola tak la tapi setakat nak bagi sokongan tu aq ok je. tak macam sesetengah orang tu sanggup wat apa saja asal dapat tengok pasukan dia beraksi. itu satu sokongan yang bagus tapi jangan la terlampau sokong sampai membinasakan diri atau lain kata menyusahkan diri sendiri. kita nak sokong kat mana-mana pun boleh.

   akhir kata (dah macam syarahan je) aq harap kedua-dua pasukan dapat buat yang terbaik untuk negeri masing-masing dan aq still lagi berharap the red warriors menang..amin..kalah menang tu biasa la adat permainan jangan pulak nanti bila dah kalah nak mengamuk baling sana baling sini. botol-botol air tu jangan la buang dekat stadium tu. jangan baling kat pemain-pemain tu sebab marahkan mereka nanti kesian kat pekerja stadium tu kena bersihkan satu stadium akibat dari sikap suka baling-baling korang tu.. banyakkan bersabar kalau dah kalah nanti, tak kisah la siapa yang menang (masih mengharapkan kelantan menang) asalkan pemain-pemain yang korang sokong tu dah buat yang terbaik untuk negeri masing-masing..

  keputusan siapa juara piala malaysia kali ni korang kena la tunggu sampai pengadil membunyikan visel yang terakhir menandakan permainan tamat. Tak pun kalau korang rasa penat nak tunggu sampai habis korang tunggu je esok, dalam paper mesti keluar punya nak-nak jadi berita utama. tak pe nanti kalau esok aq ada masa nak membebel kat korang aq bagi tau ye siapa yang menang. wait n see huhu..ok lah dah malas nak membebel kat sini aq nak caow dulu. mak aq dah bengang tu dengan n.sembilan, tah apa yang dia bengangkan pun aq tak tau la. mak aq semangat gile tengok bola (macam anak dia la) melebihkan ayah aq pulak. esok mesti kecoh kan kat fb siapa yang menang piala malaysia. ok see u next time!


gotcha!! ^_^

Sunday, October 24, 2010


                                                               bermain di tengah hari,
bermain bersama anak mak suri,
bulan oktober dah nak pergi,
bulan november menyusul sekejap lagi.

amacam pantun aq? ada gaya tak? sebenarnya baru je berjinak-jinak dalam berpantun. rasanya dah agak lama aq tak menulis apa-apa kat blog ni since aq exam sampai la sekarang. Aq bukan apa..asal aq bukak je blog idea aq dah hilang tak tau nak tulis apa so aq just belek-belek je la blog ni. baiki mana yang patut. huhu.. this lately banyak sangat benda yang berlaku tanpa diduga. Contohnya, sekarang ni suara aq yang macam siti nur haliza ni (ok cepat muntah) telah hilang dan aq telah terlantar di rumah selama seminggu tanpa pergi ke sekolah..(yahooo..bestnya..) suhu badan aq juga dah naik, selere makanku yang sebelum ini seperti pantang nampak makanan juga sudah tiada dan badanku yang sebelum ini berisi sedikit telah menjadi kurus seperti papan (ye la tu) akibat kekurangan vitamin. tapi semua itu seminggu yang lalu. kini aq sudah kembali ceria seperti dulu-dulu cuma suara aq masih tiada. jadi tidak dapat la aq nak bercakap banyak (suka la korang kan). sebenarnya aq nak cerita kat korang pasal last week aq ngan kawan-kawan 6cS aq sambut birthday party group kami. kami telah sepakat untuk buat pada hari jumaat. pada awalnya kami mahu buat pada hari lain tapi di atas sebab-sebab yang tak boleh dielakkan so kami pun ambil kata putus buat hari jumaat bersamaan dengan 15/10/2010.

Jadi bila dah buat hari jumaat tu sah-sah la kiteorang tak pergi sekolah! yahooo..suka lagi..kau kalau bab tak sekolah suka je! ala sapa yang tak sukakan tak sekolah? so pada awalnya kami keluar rumah dalam pukul 9 pagi sebab tak nak g lambat-lambat nanti ramai orang. pening kepala kalau ramai orang tak boleh nak berjalan dengan hati yang riang. kami sampai di mid tak silap aq dalam pukul 10 lebih. kami round satu mid jap pastu kami pergi tempat tujuan utama kami untuk sambut birthday party kami. Kiteorang happy giler hari tu sampai tak nak balik rumah dah.. kami masuk sana, masuk sini, belek sana, belek sini, bergambar dan bergambar, tak perlu banyak kut yang aq perlu cerita. tak pe nanti aq kasi korang semua tengok pic yang sempat kami ambik..kalau ada yang berkenan jangan segan silu untuk bertanya pada aq. akanku cuba perkenalkan..gambar-gambar ni pun ada kat FB aq..
masa menunggu keretapi kami snap dlu gmbr.  


inilah dia kek kami..simple je..perisa chocolate! like!

semua air ditangan..tengok ayam tu besar kan? x tengok aq punya lagi besar..haxx
aq ngan huda..makan un sempat lagi nak snap..
time potong kek..klakar betul time ni. sume berebut nak potong kek macam jakun je..
peace wow!! kenyang dah time ni..
sebelum makan, kita bergambar dulu dengan kek tanda kenangan.. :)
6cS..sebelum balik kite snap dulu..huhu mulut aq macam something wrong je. menahankah? ohhh tidk sama sekali
berehat seketika..sambil menunggu yg lain..
aq rasa ni je kut yang dapat aq sajikan(macam makan la pulak) tapi kalau korang nak tengok lebih banyak gambar korang leh tengok kat fb aq je..gotca!!

Sunday, September 5, 2010

mencarinya..

assalamualaikum..

entry ni khas buat kawan aq (tapi kalu korang nk baca un boleh x salah) yang dah hampir 5 tahun tak jumpa ( tak silap aq la)..sebenarnya dah lama aq cari dia ni tapi tak jumpa-jumpa jugak akhirnya alhamdulillah aq jumpa gak dia.. dia ni dulu kawan lama aq masa darjah 4 kreatif SK DESA PETALING dia ni jugak merangkap kawan karib aq dulu..kiteorang selalu bersama. banyak sangat memori aq dengan dia (cehh mcm bercinta je). aq tak tau la sama ada 'orang' yang aq jumpa ni memang betul kawan lama aq masa darjah 4 sebab nama 'orang' ni sama ngan nama bff aq dulu ni..aq harap sangat dialah kawan lama aq tu..masa darjah 4 dulukan aq selalu pergi rumah dia dekat dengan pusat serenti ohh harap maklum eh dia bukan duduk kat pusat serenti tu tapi dia tinggal kat rumah teres dekat dangan pusat serenti  situ sebab ayah dia kerja kat situ..kadang-kadang aq ternampak la jugak orang-orang pusat serenti tu tapi tak selalu la sebab tu aq relex je (ohh sedangkan takut jumpa penagih dadah yang cuba nk memulihkan diri mereka tu). kalau hari tak sekolah je kiteorang selalu main dekat dewan yang ada kat kawasan rumah dia memang have fun ar aq..masa darjah 4 dulu pun kami kelas sama iaitu 4 kreatif (eh bukan aq dh tulis ke kat atas td?) tapi tak duduk sama la sebab cikgu dah tetapkan tempat duduk tapi kami selalu bersama...

kenapa aq ni asyik cakap 'darjah 4' je dari tadi..ohh sebenarnya aq kawan rapat dengat dia masa darjah 4 pastu aq kena berpindah (sedih yang amat). Ni untuk kawan aq yang bernama NUR FARZANA ISKANDAR :

1. kita tau mungkin kamu dah tak ingat kat kita tapi kita selalu ingat kat kamu tak pernah lupa pun..kita dah lama cari kamu tapi tak jumpa. nak call pun kita tak de nombor fon kamu. nombor rumah kamu ada la..pernah tak silap kita, kita pernah call kamu masa kita dah pindah. masa tu kita ngan FARAH NINI call kamu pastu je kita dah lost contant ngan kamu..sedih tul..

2. kamu masih ingat kat kita lagi tak? nama kita NURUL HAZIRAH BINTI MOHAMED..kawan lama kamu masa darjah 4..kita ingat lagi beberapa tahun yang lepas kamu  ada hantar surat dekat kita. sampai sekarang kita masih simpan surat tu...

3. kamu ingat tak anas anak ustazah apa tah namanya *tak ingat* ?? tak silap kita budak anas tu jahat kan?tapi dalam surat kamu yang beberapa tahun lepas kamu cakap anas dah baik dan jadi kawan baik kamu..kita happy masa tu bila tau dia dah baik..kalau dulu dia tu nakal yang amat..

4. kamu masih ingat tak dekat ASYIQIN kawan baik nazura dulu tu? yang pada kamu ngan kita dorang tu gedik? (maaf ekin) ingat tak? hah sekarang dia dah tak gedik dan dia dah jadi kawan baik kita pun tapi sekarang kami tak sekolah sama la but kami still lg kawan..kamu ingat FARAHNINI? hah dia sekarang sekolah kat Kelantan.

5. kita masih ingat lagi kawan-kawan masa kat SK DESA PATALING..cuma lupa nma dorang la sikit sikit..ni antara yang kita ingat nama diaorang..ANAS (ohh semestinya ingat sebab dia nakal dulu), ADAM, HAFIZ, SYUID, HAIRI, kembar tu ala tak ingat r nama dia yang ingat huruf depan dia H, IMRAN (dia sekarang duduk rumah seblok dengan kita tapi tak pernah jumpa, lagi pun dia tak sekolah sama dengan kita maybe dia sekolah SMK DESA PETALING), ZARIFAH (betul ke nama dia? ala dia selalu ada 3 orang tu dah tak ingat la nama yang lagi 2 org tu tp kita ingat yang seorg tu nma dia panjang n susah nak sebut) , SYUHADA IMANI (dia ni dulu kawan baik kita gak kan? tapi ingat tak dulu kita selalu buli dia tapi last-last jadi kawan baik..kelakar betul), NAZURAH IDORA, ASYIQIN, FARAHNINI, sapa lagi ek? buat masa ni nama ni je la yang timbul dalam kotak fikiran..

Farzana, kalau kamu masih berhubung dengan kawan-kawan lama masa 4 kretif dulu tolong contant kita melalui BLOG ni..i really2 need to met u..walaupun jauh tapi kita masih boleh berhubung kan? sekarang ni teknologi makin canggih so apa nak heran kan? kamu leh add kita kat facebook or myspace..but kamu mesti contant ngan kita dulu nak pastikan sama ada kamu ni betul-betul kawan lama kita yang 5 tahun lepas?. Farzana kamu mungkin tak boleh nak ingat sapa kita tapi mungkin melalui memori yang pernah kita lalui kamu boleh ingat kita..but u must remember this..i never forget u..how about u? do u remember me?

please contant kita farz..tolong tinggalkan apa2 note tuk kita yang boleh wat kita yakin yang kamu adalah kawan lama yang dh lama kita cari (berapa kali nk cakap la??) nur farzana iskandar (blogspot)

Tuesday, August 3, 2010

Faktor-faktor kenapa korang lupa..

fuhhh fuhhhh fuhhhh...hah dah hilang pun habuk ni..maaf la ye aq terpaksa buang habuk yang berkurung dalam blog aq ni..agak lama jugak aq tak update blog kan? almaklum la orang sibuk bagai nak rak kalah perdana menteri gitu! wahh..ok la hari ni aq nak kongsi sikit fasal faktor-faktor yang buat korang lupa tentang pelajaran..aq sure punya la mesti ramai yang lupa kan bila habis je apa yang cikgu ajar. pastu balik rumah leh pulak terlupa apa yang cikgu ajar tadi..ala normal la tu..aq pun sama tapi aq nak ingatkan kat korang and diri aq sendiri bahawa sifat lupa ni tak elok untuk kita. kenapa aq kata tak elok untuk kita? ok sebagai contoh, kalau cikgu suruh bawak buku mate esok tapi bila balik rumah je korang lupa tup-tup esok pergi sekolah tak bawak benda yang cikgu korang nak hah kalau kena marah padan dengan muka korang naknak kalau cikgu tu garang macam singa lapar nah ambik korang alamaknya belajar luar kelas la.....  ni aq senaraikan faktor-faktor korang cepat lupa apa yang cikgu ajar...faktor ni paling famous sekali r yang sering pelajar lupa..

1. berkhayal semasa membaca dan ketika cikgu mengajar. hah aq tau ni mesti betul punya lah and mesti berlaku punya kat diri kita sebagai pelajar. mesti time cikgu tengah mengajar kita berkhayal kat tempat lain kadang-kadang tu mesti sampai kat luar dari Malaysia. Berkhayal punya pasal sampai apa yang cikgu cakap pun tak masuk dalam kepala pastu bila cikgu suruh wat kerja sekolah hah barulah terkial-kial tanya kawan sebelah tak pun cikgu hah kadang-kadang tu sampai kena marah dengan cikgu sebab tak alert.

2. Tidak ulangkaji apa yang pernah dibaca. ini jugak salah satu faktor yang buat kita lupa apa yang kita belajar. benda ni pun pernah berlaku pada diri aq sendiri. Ada satu masa tu aq tak ulang kaji apa yang aq belajar sekali cikgu suruh buat latihan apa yang belajar hah ambik kau sekali otak aq dah tak ingat apa yang aq belajar hah mula la aq tanya kawan-kawan dan bukak buku semula cari jawapannya..satu buku sekali aq belek. kan susah tu..hah padan la dengan muka aq.

3. Tiada usaha menberikan penumpuan. Aq rasa ni adalah masalah yang sering berlaku bila kita belajar. Mesti tak dapat bagi sepenuh perhatian apa yang cikgu sedang ajar. tapi kita kena berusaha untuk memberikan perhatian 100% terhadap apa yang cikgu ajar tapi jangan la sampai korang gila bila asyik serius je dengar apa yang cikgu cakap. kadang-kadang tu wat la lawak jugak kasi sesi pembelajaran kita tu menarik dan tak terlalu tertekan.

ni adalah antara faktor korang lupa pasal pelajaran. nanti kalau aq ada apa-apa lagi tips yang perlu dikongsi ngan korang aq akan kongsi don't worry be happy ok!! i should go now..



ghotca!! ^_^
   

Monday, July 12, 2010

hadiah dari pengetua

hari ni aq telah mendapat hadiah berupa barang perhiasan sejumlah $4000 US dolar..satu buah rumah banglo 4 tingkat, satu biji buah kereta exora kesukaanku. penginapan 5 hari 4 malam di Korea dan wang tunai sebanyak 10 000 ringgit malaysia..wahh kalau la aq dapat semua ni mau nya aq kaya! korang nak? boleh..tapi dalam mimpi la..itu semua hanyalah angan2 aq yang macam pak pandir tu je..sebenanya pengetua aq yang dah tua tue eh eh bukan r tak tua mana pun..saja gurau..tadi dia telah datang ke kelas aq dan telah menganggu pembelajaran aq dan ketika itu tengah nak tido tue zzz..dia datang nak bagi hadiah tuk budak yang dapat tempat pertama hingga ketiga dan aq tergolong dalam kelompok itu jadi aq pun dapat la hadiah dari dye..actually dye dah janji nak kasi chocolate cadbuary yang sedap tue dan aq telah pun terbayang2 nak memakannya dan menghisap chocolate itu dengan penuh perasaan tapi apa kan daya dye tak jadi nak bagi alasannya nanti kalau bagi chocolate kita akan makan and terus tak ingat pemberian dye so dye bagilah hadiah yang boleh mengingatkan dya..hadiah ni bukan sebarang hadiah ok ni di import dari luar negara ok! korang ada? wahh..tiba2 aq terasa bangga ni asal?.. hadiah dye tak la besar mana tapi aq hargai..
anyway, aq happy sangat dapat hadiah dari pengetua coz secara pribadi..korg ada? 
ni gambar hadiah yang dye kasi kat aq and yang tergolong untuk mendapat hadiah tue..

ni dari mekkah..beg tuk ltk handphone..berliplap-liplap..letak kat tempat gelap
pun boleh nampak kau tau..!
ni pen dari jepun tau..tengok tue muka patung tue ada macam maruko x?
pen ni cute sangat..aq suka..

kalau nak tahu dua2 benda ni ada kebaikannya..satu aq leh letak handphone satu lagi boleh aq menulis..i like its...thanks PN.HAMIDAH..i love it..^_^ oh ya de yang dapat pensil box tau buatan indonesia..

Sunday, July 11, 2010

tata semua..

setelah puas mencomotkan blog aq dengan menukar background yang entah keberapa kali akhirnya dapat jugak aq menukar background aq. Tapi aq rasa macam ada yang tak kena je dengan blog aq ni... korang tak rasa cam tu ke? aq kadang-kadang naik bosan gak tengok benda yang sama je kat blog aq..kadang-kadang tu nak jugak la aq change sikit suasana bagi gempak gitu!.. aq sebenarnya bosan giler ni tak tau nak buat apa..nak buat bodo tak leh nanti jadi bodoh tul-tul baru tau..huhu aq tak mau jadi bodoh sapa yang nak kan? so kita kena la jadi pandai..

sebenarnya aq nak bagi tau korang sikit..after this aq MAYBE jarang update blog macam selalu la sebab kena fokus tuk PMR yang lagi dua bulan ni..diam tak diam, bising tak bising akhirnya dah nak sampai ke kemuncaknya..cuak pun ada doh..takut pun ada tapi aq akan cuba buat yang terbaik insya-allah..nanti korang doakan la tuk aq ye supaya aq boleh jawab exam and dapat 8A's dalam exam..doakan tau..AMIN..ok la memandangkan aq akan jarang update blog so aq akan hidangkan korang bukan dengan nasi tapi dengan gambar aq and kawan2 aq masa kami keluar jalan2 satu KL gamaknya..nanti korang add la aq kat facebook ek ni namanya..nurul hazirah


sebenarnya banyak lagi gambar tapi aq malas nak uploud. tak pe la nanti kalau aq ada masa lagi aq letak gambar2 banyak sikit ek..

bye..bye.. (^_^)

Friday, July 2, 2010

korang jiwang tak?


inilah hasilnya ketika aq sedang malas dan tiada kerja untuk dibuat..macam jiwang lak ayat ni kan?hehehe ni kuar secara spontan tau bukan di ciplak oleh mana2 hasil karya orng lain.. ini adalah hasil kayalan miss ziera ye..kadang2 geli lak baca ayat ni..macam ne lah aq leh jadi jiwang tiba2 ni? buat ayat2 cintun ni..eee tak malu..boo dye..booooooo..ok sudah2 boo kan aq sbb kalau korg boo pun aq tak dengar..ok berbalik pada tajuk kita di atas tu KORANG JIWANG TAK? ok aq nak tanya korg secara jujur dan tulus sapa jiwang kat sini? kalau ada yang jiwang sila angkat hidung korang yang tak berapa nak mancung macam artis bollywood tu..hehehe..

aq nak tanya korang selalu jiwang dengan sapa? hah aq nak jawab korang tak yah jawab biar aq teka..mesti ngan pakwe or makwe kan? lebih2 lg lelaki fulamak ayat memang manis cam gula habis! pompuan lak cair macam gula di kacau dengan air so gula cair la..ada faham? ok kalau tak faham pandai2 la korg imaginasi sendiri ek..kalau aq la kan aq selalu jiwang sendiri2..kiranya aq ni nak kata jiwang tak tp ada sikit r perasaan jiwang tu dlam diri. tapi kalau nak di bandingkan dgn dak laki klas aq, dorg tu mmg jiwang karat tul..dalam klas nyanyi lagu lama2 kau tau! kadang2 lagu yang aq tak pernah dengar pun dorg nyanyi..tak silap a dorng slalu nyanyi lagu 60-an cam tu tp tak sure r..ado hai..kalau korng dengan lirik lagu tu mmg jiwang karat..
aq yg dengar pon berdiri bulu telinga tau..hehe

jiwang ni kadang2 perlu gak tau coz kalau korg tak jiwang langsung alamatnya korg ni jenis yang ice kat kutub yang penuh ice tu..kat mana ek? aq lupe r nma tempat tu..pandai2 korg r nak ingat. hah kiranya ice tu macam korg yg tak da perasan jiwang langsung..ice tu tak cair2..bila mamat/minah ngorat sikit gume ayat jiwang sikit reaksi korg blur semacam je coz tak paham yang pasangan tu tgh b'jiwang ngan korg. korg pun mula la rasa bosan dengan si 'dye'..hehehe tul tak? kalau tak betul sory di pinta..jadi kesimpulan dari bebelan aq ni jiwang tak jiwang tu korang punya pasal..aq tak masuk campur..hah aq baru teringat de sorg kawan aq ni mmg jiwang aq rasa, semua lagu lama2 yg mendayu-dayu dan kadang2 buat aq terasa nak tido dengar dye menyanyi..aq yg mendengar ni pun layan je la kadang2 tu aq menyampuk tp bukan lirik dye la.. aq g tunggang terbalik kan lagu tu kiranya aq ni rosakkan lagu tu sampai kena 'boo' and marah..hehehe

ok r..aq caow cincau dulu t..aq update lagi bebelan aq..huhu

Saturday, June 19, 2010

segalanya selesai

on the way nak siapkan kerja kurus sejarah.. syukur alhamdulillah everythings dah selesai..tunggu nak anta kat ckg and bergembira..x sabar nak jumpa kawan-kawan yang comel-comel belaka..hehehe..jangan kembang ok..nanti terkoyak seluar hahaha..esok hari bapa so jangan lupa wish kat bapak korg and bagi hadia tau kalau tak de pun wish pun dah ok kut..kesian bapak korg keja penat-penat hari bapa tak ingat..so sebagai seorang yang amatlah prihatin terhadap kawan-kawannya aq ingatkan ko jangan lupa WISH happy father's day..kalau malu wat muka tebal tak pun korang pakai bedak tebal-tebal kasi tak malu kan dah tebal muka tu..hahaha..ok la aq nak wat keje ni..tu pun curi masa nak update blog..

tata..nanti aq cerita banyaknya..(^_^)

Thursday, June 17, 2010

ending 'SHAHJIHAN' kelakar..

sapa tengok cerita SHAHJIHAN pukul 6:30 petang tadi? kelakar giler ending dia..GAYAH GEBU BT BUJANG SELAMAT..wakahkah hahahha memang kelakar giler la nama ni. ni nama mak kepada muzamir and fendi. tapi kalau korang semua perasan macam cerita ni keliru sikit and kelakar pun ada..kenapa aq cakap macam tu?

FRIST, kenapa tiba-tiba muzamir kawin dengan Salmiah yang tah mana munculnya? setahu aq dia ni tak pernah muncul pun dalam cerita ni? muka dia pun aq tak pernah tengok dalam cerita ni. tuptup muzamir kawin dengan dia.. pelik-pelik bin ajaib tul la..

SECOND, macam mana si jihan tu leh muncul lak masa si aisyah tengah berlawan dengan misnah? ayoyo lagi la aq rasa pelik..macam tak lojik lak sebab jihan kata dia nak keluar dari KL ni tapi tiba-tiba muncul saat Aisyah kena serang. Aq ingatkan si fendi yang muncul tapi si jihan lak muncul. kenapa aq cakap fendi yang muncul? sebabnya masa fendi tunggu si nana tu kat hospital nana ada suruh fendi selamatkan aisyah and fendi pun pergi la nak selamatkan aisyah tapi yang muncul jihan.

LAST, aq rasa cerita ni ending dia kelakar yang time jihan angkat nikah tu..hahahaha..budak jadi tukang nikah depa. kelakar and cute ending tu..walau apa pun cerita ni leh la best cuma a tak bapa suka time klimaks dia..

watak yang aq suka dalam cerita ni :
1.muzamir, sebab dia kelakar and kadang-kadang lurus..hehe
2. fendi, watak dia sempoi je..
3. GAYAH GEBU (mak kpd muzamir n fendi),
4. Oji, sebab dia seorang kakak yg baik kut..and understanding..
5. Aisyah
7. Jihan @ johan @ jiman, kenapa nma dia banyak? sebab dia menyamar.

 watak yang aq tak suka tapi kagum :
WIDURI, memang aq tak suka dia tapi aq kagum dengan dia. sebab apa aq kagum? sebab walaupun dia bunuh orang and jahat tapi dia seorang mak yang sanggup lakukan apa sahaja untuk keluarga dia..dia sanggup bunuh orang asal keluarga dia happy.

Thursday, June 10, 2010

kenangan bersama teman

Assalamualaikum,

dah lama rasanya aku mengupdate blog ni. sebenarnya bukan aku tak nak update tapi masa sering tak mengizinkan.. this lately i'm so buzy, sibuk dengan exam (alhamdulillah exam baru lepas last week before holidays), dengan kerja kursus lagi, kerja cuti terancang lagi, ayoyo..pening-pening. tapi nak buat macam mana dah jadi lumrah hidup seorang pelajar. time ni la kita kena bersusah-payah betul tak? okey kalau betul bagus kalau tak betul entah la tak tau nak habaq lagu mana (aik tiba-tiba masuk slank utara)..Alhamdulillah result exam aku memuaskan..not so bad la..holidays ni aku tak tau nak buat apa. rasa cam boring lak tak dapat jumpa dengan kawan-kawan, tak dapat nak bergosip..isyhh tu je la yang aku tau..hahaha actually aku tipu je mana ada suka gosip-gosip ni. errmm dari gosip baik kami fikir masa depan ye tak? kadang-kadang tu sampai terpikir nak kawin macam mana, baju pengantin warna apa, dengan sapa kawin nanti, besar nanti duduk satu rumah la, kadang-kadang tu melampau kteorang punya angan-angan..hahaha bila fikir balik kelakatr pun ada jugak tau..ermmm..

aku rindu sangat kat kawan-kawan sekelas. rindu nak tatap meja kesayangan ku itu..ok meja kau kena tunggu lagi seminggu untuk tatap muka tuan kau yang suka menjahanamkan kau..hahaha..bila kesunyian macam ni baru la nak fikirkan saat-saat masam ehh bukan tapi manis dengan kawan-kawanku yang terbusuk tu..hahaha gurau je..seriously aku cakap saat bersama kawan-kawan lah saat yang paling mengembirakan. kita boleh share everythings dengan dorang. suka duka yang kita lalui dorang sering bersama kita..sometimes aku terpikir gak macam mana la kalau aku tak de kawan-kawan aku? dengan sapa aku nak cerita suka duka aku? dengan sapa aku cerita pasal angan-angan aku yang gila-gila tu? haiii..rasanya la kalau aku tak de kawan-kawan mau jadi budak pendiam aku..macam ada sorang budak classmate aku. dia ni pendiam tak banyak cakap langsung. kadang-kadang kalau cakap ngan dia macam cakap dengan tunggul kayu je..tapi aku kesian jugak tengok dia yang macam dipulaukan oleh kami.. kadang-kadang aku terpikir jugak dia ni tak boring ke diam je dalam kelas? nak cakap ngan dia kan nanti dia bukannya nak layan aku..nanti bila aku tanya dia dia hanya senyum dan angkat bahu tanda 'tak tahu' ayooo..dia ni selalu tak datang sekolah tapi yang aku pelik walaupun dia selalu tak datang sekolah tapi dia tetap pandai..kadang-kadang tu bila dia tak datang sekolah aku rasa macam kelas tu tak kurang apa-apa pun maybe sebab dia tak dapat nak tinggalkan kesan kat dalam kelas tu kut..

okey kita lupakan pasal kawan aku yang pendiam tu..kalau aku fikirkan balik kerenah kawan-kawan aku yang gila-gila tu maunya tergelak sampai putus urat perut..alahai kawan-kawan aku tu semuanya minah kelakar ada je perkara lucu yang akan kami lakukan tanpa di sedari setiap hari..perangai kami yang tak ubah macam kanak-kanak rebina tu begitu mencuit hati kami sendiri hahaha..tak betul sikit..okey la malas nak cerita banyak-banyak nanati tak larat nak baca..hahaha..bye bye (^_^)



p/s : baca surat kaba ari ni tak? or tengok berita yang pasal orang curi seluar dalam wanita dan memakainya? alahai..kelakar gile bila baca artikal tu..hahahah

Sunday, May 23, 2010

WaRIsAn WaNitA tErAkhiR

Assalamualaikum,

akhirnya..ya akhirnya setelah lama menunggu dan bersabar..akhirnya dapat juga aq mskkan lgu warisan wanita terakhir ni dalam blog..mana taknya bila aq cari je lagu ni tak de tup-tup bila aq cari hari ni ada lak..wahh gembira gila! terus aq tukar lagu...lagu ni mmg aq minat gila la dari dulu (dulu tu bila ek?) tapi aq masih lagi duk tunggu lagu because i'm stupid..lagu tu ada tapi tak de 'suara' lak..alahai..nasib badan la...okey cube korg dengar and HAYATI (bukan nama org tau) lagu ni elok-elok..aq gembira sangat bila dengar lagu ni..ok tak mau cita panjang nanti ada yg jeles (ya ka?).

sekarang ni aq tengah exam diagnostik..cuak juga la..tapi harap sangat
aq dapat buat yang terbaik..nak soalan bocor tak?
hahaha..tipu saja..okey untuk semua kawan-kawan harap dapat buat yang terbaik ek tuk exam ni
(ceh bajet macam la dorang baca blog aq)..ok la semoga korg terhibur dengan.................
.....................................
...........
...........................lagu ni..huhuhuhu ok gila sudah..

Sunday, May 16, 2010

selamat hari guru

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk semua warga malaysia..di harap hari ini merupakan hari yg ceria buat anda...wahhh ada gaya cm pengacara tak? ok ok..cuba korg semua ingat hari ni berapa hari bulan? ingat tak? ala ingat la..kalau korg tak ingat mmg la korg ni tak tau nak hargai jasa guru..hah dah ingat sekarang? hah bagus bagus..hari ni ialah hari guru iaitu 16 mei...wah hari guru dah tu tak tau nak wish ke? ok la... aq nak ucapka SELAMAT HARI GURU  buat guru-guru di seluruh dunia..untuk guru-guru yg telah mengajar saya selama ini terima kasih berbanyak.. terima kasih kerana mengajar saya dari yg tidak tahu apa-apa terus tahu segalanya (but actually not really). ok la sebagai pelajar kita seharusnya menghargai guru yg telah mendidik kita..guru merupakan org kedua kita patut hargai selepas ibu bapa kerana merekalah ambahankita mengenal ABC, 123, membaca dan menulis..

guru juga telah banyak berkorban masa untuk kita. untuk memastikan kita berjaya dan menjadi seorang yg berguna bila besar esok..contohnya (ni aq ambik dari sekolah aq sendiri), guru-guru bersusah payah menyediakan kelas tambahan untuk kita (bagi pelajar PMR and SPM). kadang-kadang kita tak pernah menghargai jasa guru kita. kita selalu melawan mereka, maki mereka, marah mereka bila mereka marah kita balik, susah menerima teguran guru. tapi guru-guru banyak bersabar dengan kita..terlalu banyak pengorbanan guru buat kita..tapi satu sahaja aq ingin tahu adakah kita menghargai guru kita? adakah kita telah berikan yg terbaik buat guru kita? membawa pulang keputusan yg cemerlang adalah hadiah yg paling bermakna buat seorang guru kerana mereka merasakan semua yg mereka ajar itu berbaloi dan pelajarnya telah membuktikan mereka hargai guru mereka..

ok lah tak banyak aq nak cakap pasal entry kali ni sbb otak aq tengah blank and tak de mood sangat..dah lah minggu dpan diagnostik..risau betul. harap dapat wat yg terbaik la..so sempena hari guru ni aq nak ucapkan selamar=t hari guru buat cikgu yang telah mengajar aq dari darjah satu sampai la sekarang..ni antara guru yg telah mengajar aq dari form one hingga form three..

1. pn. nadia (guru kelas aq_
2. pn siti zaleha (ajar agama dari form one smpi skrg)
3. pn. marzuni (matematik)
4. pn hayati (sivik)
5. pn anisah (geografi)
6. pn. pauziah (english)
7. pn. wan hanisah (bahasa malaysia)
8. pn. faizah (sains)
9. en. shamsul niam (sejarah)
10. pn. zaharah (kh - perdagangan dan keusahawanan)
11. cik. zaidah (seni)

rasanya ni je la yg ajar aq..kalau ada yg tertinggal maaf di pinta nya. buat cikgu-cikgu sekalian terima kasih kerana mengajar saya dan mendidik saya..insya-allah saya akan buat yg terbaik untu PMR ni..terima kasih cikgu..i love you so much..!!!!!!

Sunday, May 9, 2010

jalan punya pasal..

Assalamualaikum...

coretan / diari aq pada pagi semalam...aq and geng chocolate single pergi mid... sume g kecuali mina and ekyn..

4:30 pg : bangun tido..sebenarnya tak leh tido that's why bangun tu..tiba-tiba perut boleh meragam lak pagi tadi terus tak leh tido. so apa lagi berangan dan berangan-angan la aq seorang diri diatas katil sambil di temani celia, mika (nma bantal peluk aq tu) fuhhh bantal peluk pun ada nma..mmg gila aq ni..

6:30 pg : solat subuh.. kewajipan kita sebagai umat muslim. barulah urusan kita pada hari itu dipermudahkan..AMIN..lepas solat aq sambung berangan dan berangan (sebenarnya tak tau nak wat apa pagi tu..blur semacam je)

8:00 pg : aq cari baju lepas tu apa lagi gosok la baju tu.

8:30 pg : aq mandi...(oppppsss tu pun nak cite ke?)...ok la pastu aq tolong mak aq jemur kain..time nak gerak gak la aq kena wat macam2..so waktu tuk gerak dari umah tersasar dari yang di rancang..

9:30 pg : gerak tunggu bas untuk pergi ke KTM pantai dlm..tunggu dalam 10 minit akhirnya bas sampai jua..alhamdulillah..

10 lebih ( tak ingat pukul bape) : kami pun gerak la beli tiket and tunggu kereta api...duduk kat koc wanita tapi org ramai macam ikan sadin tul..jenuh kena himpit..mmg lelaka dalam tren tu sbb kami asyik nak terjatuh je..sampai kkat KL centrel kami turun untuk tukar tren. jenuh gakkan nak kena tukar tren dua tiga kali? sebenarnya sebelum kami naik tren nadz ada cakap nak naik bas sampai mid terus tapi kami tak nak sebab dalam bas tu panas at least dalam tren sejuk sikit..cehhh...

11 lebih : kami sampai mid. Destinasi pertama kami adalah MPH.. kami nak cari buku latihan mate yang cikgu suru beli..kami pusing satu MPH tu sbb nak cari tempat buku latihan..naik peninh aq pusing..belok kanan, belok kiri sampai otak aq pun turut terbelok (huhu tipu saja)..jalan punya jalan..belok punya belok akirnya kami temui jua apa yang kami mahu. buku yang kami nak tak de.aduh lagi la aq pening..buku tak de macam mana ni? rasa cam nak ketuk-ketuk je kepala pekerja kat situ (ek apa kaitan pekerja tu ngan buku yang aq cari?) syura and huda ada la jugak beli buku latihan tapi aq ngan nadz satu buku pun tak de..what can we do? buku yg di cari tak jumpa so buat bodoh je la..lepas kuar MPH kami ke WATSONS pulak. nadz nak cari apa entah aq dah lupa la..lepas masuk WATSONS kami masuk JUSCO pulak cari barang.. lepas g semua tempat kami makan kat McD.. waaahh ramai gile org time tu (biasa la time lunch..potongan harga). huda and aq caru tempat manakala nadz and syura ambik order..aq ngan huda pergi cari tempat kat atas tapi tak de tempat kosong..so kami berdiri je la kat situ mcm tiang lampu tunggu sampai orang habis makan..tiba-tiba ada la tiga org hamba Allah ni dah habis makan..so kami fikir nak cop la tempat tu..tapi yg buat kami angin boleh pulak dorg tak berganjak dari tempat tu pastu bleh pulak berbual..
 
  aq rasa macam nak makan je dorg tu..tak nampak ke kami tengah berdiri mcm tiang ni..sbb nak cari tempat kosong. dia boleh pulak buat dekkk je macam taik kambing betul..aq dah panas dah time tu mmg free-free je la aq maki dia (dalam hati je la aq maki dia)..pastu syura ngan nadz dah naik bawak makanan tapi kami tak de tempat..nasib baik la ada yang bangun cepat pastu kami terus duduk kat situ..time duduk tu pulak hamba Allah yg kena maki free2 ngan aq tadi terus blah dari tempat dia.. aq apa lagi rasa cam nak cincang je dorg tu tapi sabar je la sbb aq da memang lapar gila tahap gaba time tu..lepas makan je kami blah dari situ nak balik rumah sbb penat berjalan..jalan punya jalan kami tak jumpa jalan keluar.. kami dah cuak dah..macam-mana ni? dah la mid tu besar nak pusing satu bangun tu alamat patah la tumit kaki aq huhuhu..lagi pun kami tak ingat jalan masuk tadi so apa lagi kami 'tawaf' la satu mid tu nak cari jalan keluar. setelah penat 'tawaf' akhirnya kami jumpa jua tempat keluarnya..mmg time tu aq dah penat gila la..sampai urat tapak kaki aq tegang..berhenti kejap nak urut..pastu kami terus gerak balik..

2:00 ptg : kami pulang..sampai je kat KTM terus ujan lebat..so kami stay la dulu kat stesen tu tunggu sampai hujan reda..sambil tunggu tu aq dengar la lagu because i'm stupid dari group my beloved artis SS501 waaaa...bestnya..berulang kali aq mendengar lagu tu..wah wah wah...naik gila aq dengar..

3 lebih : aq ngan syura naik bas and pulang ke rumah masing-masing..nadz and huda pun balik la rumah dorag sendiri..mmg penat la kami berjalan tapi kami have fun tau mmg seronok gila la...walaupun penat..

ok tu je la yg aq nak cite kat korg pasal aq g mid semalam..sebenarnya aq nak story semalam tapi di sbbkan terlalu mengantuk aq tangguhkan sampai la pagi ni baru aq cita kat korang.

one more thing..aq nak ucapan  SELAMAT HARI IBU untuk semua ibu di seluru negara..expecially my beloved mother..terima kasih segalanya..i luve u so much..hargai lah jasa ibu anda..wahhh terlebi sudah.

bye.. (>_<)

Saturday, May 1, 2010

kim hyun joong menari



lihatlah aksi kim hyun joong menari..kiut sangat tau macam aq..wakakakahh gelakkan dia...perasan tul aq ni...dia ni popular tau almaklum la artis hensem sapa tak kenal? kalau aq la dapat peluang menari and menyanyi ngan dia aq ku hebohkan pada satu dunia expecially NADZ.HUDA.MINA.EYKN AND SYURA.. kasi depa jeles ngan cek!! hahaha padan muka...wahh terlebih sudah aq ni...berangan nombor satu..aq kan nak cari laki korea so ciri muka meti ada ala-ala hyun joong sikit..kalau tak kirim salam sudah..ok dah lebih lak minah sekor ni..tapi serius aq minat habis kat dia..kat meja blaja pon aq letak gambar dia tau! org kata cam inspirasi gitu..

korang enjoy la tengok dia menari ek!! nanti kalau ada video menarik tentang dia aq akan tonton kan tau...tapi tak janji ye..KIM HYUN JOONG kiut sangat adik dia pon kiut..selamat tonton...

Saturday, April 24, 2010

luahan aq terhadap seorang rakan yang.....

Buat baik salah,buat jahat apatah lagi. mungkin orang selalu melihat keburukan kita dan tidak melihat pada kebaikan yang pernah kita lakukan selama ini. mungkin ini juga nasib yang telah ditentukan oleh allah terhadap seseorang itu. supaya nasibnya sentiasa bermasalah mungkin satu hari nanti kebahagiaan akan datang padanya tanpa di duga.Tapi dapatkah kita menerima nasib itu? dapatkah kita mengharungi nasib yang sentiasa datang pada kita tanpa henti? eh eh kenapa nagn aq ni? sewel sudah? this lately banyak sangat problem aq dapat..tak tau la napa. nak cakap aq ni tak bermasalah langsung tak la, aq ni nakal la juga tapi tu la dah masalah nak datang nak wat cam nekan? kut nak sekat lak macam sekatan polis macam kat highway tu..aq tak tau napa ngan dia ni.. masalah mentel kut? tak pun de masalah jiwa? asal dia nak wat dajal kat aq? pe yang aq dah wat kat dia sampai dia sanggup wat aq cam ni? ok aq mengaku yang aq ni suka cakap lepas tapi semua tu di luar kawalan aq! aq bukannya sangaja pun. Aq tau ko mesti marah kat aq kan pasal aq ejek ko sampai satu kelas pun ejek ko..tapi apa yang aq wat adalah setimpal dengan apa yang kau wat kat aq! kau lagi teruk dari aq! kau ejek aq ada aq bengkek? kau mengumpat pasal aq ada aq kisah? suka hati ko la nak wat pe pun tapi bila aq ejek ko..ko tak puas hati lak? ko wat orang leh orang wat ko tak leh?

ko jangan ingat ko tu anak cikgu kop bagus la? ko jangan ingat ko wat baik ngan aq kira aq tak tau la pe yang ko wat kat belakang aq? wei ko boleh masuk longkang la..GEMUK!!!! aq benci kau!!!!!! kau jangan jadi hipokrit la..aq tau semua yang kau buat walaupun kau talam dua muka kau jangan ingat aq diamkan pe yang kau buat aq takut dengan kau!! aq diam kan supaya aq nak tengok sejauh mana kau nak kenakan aq and sejauh mana kau nak jadi macam musang berbulukan ayam depan aq! jangan sampai aq penat nak sabar dengan kau nanti kau baru kenal sapa HAZIRAH yang sebenarnya. kau jangan ingat yang aq ni tak leh marah orang walaupun aq ni selalu happy and ketawa sepanjang masa and takut dengan kau eh boleh jalan daa..budak laki mungkin takut dengan kau sebab kau ni anak cikgu yang berkuasa disekolah. mungkin dorang boleh ikut je corak perwatakan kau tanpa halangan sebabnya adalah sama. mereka takut kau bagi tau mak kau and mak kau akan marah dorang..okey tu maybe orang yang kecut dengan kau tapi aq tak!! aq bukan macam dak laki yang penakut dengan kau and ikut je apa yang kau cakap ..aq berbeza dari dorang..

Aq ada bukti yang boleh tunjukkan yang kau ni bersalah tapi aq akan simpan bukti tu sampai aq tau hilang kesabaran aq..kau jangan ingat kau bijak kau leh mendabik dada..kau ingat yang kau tu dah kurang ajar dengan cikgu..pasal kau kami sekelas dapat terima padahnya..aq mengaku dulu kau baik and aq suka kawan ngan kau tambahan pula kau pandai tapi sekarang aq rasa aq tak kawan dengan kau pun aq rasa bagus..now kau dah lain sangat dari tahun lepas..aq harap sangat kau dapat berubah jadi yang lebih baik..kau kena ingat sejauh mana pun kau pandai tapi kalau kau dah sakitkan hati cikgu jangan harap kau akan berjaya..kau bukan sesiapa pun..kau dah banyak keluarkan perkataan yang kesat kat cikgu..kau dah lain sekarang mungkin kau dah kawan dengan orang yang salah thats why you become like this..aq harap kau akan sedar..ingat la yang kita ni nak PMR..kau dah buat cikgu marah dengan kau tapi kau tak pernah nak mintak maaf dengan cikgu balik.. aq cuma nak kau sedar je kesalahan kau sebelum terlambta..

aq nasihat ni atas belas seorang kawan and aq mintak maaf kalau aq ni banyak wat ko sakit hati..aq tau aq ni tak sepandai kau tapi tak salah kalau aq nak luahkan perasaan aq..kau nak kau berubah jadi cam dulu tu je..



p/s: entry ni penuh ngan emosi..aq tulis ketika beremosi so maaf kalau ada tersalah kat mana-mana..@_@

Sunday, April 18, 2010

thanks!!!


lawa tak gmbr ni? ni kawan aq yg edit sempena birthday aq hari tu..happy sangat sbb gmbr ni cantik..ada satu lagi gmbr yang dia edit untuk aq..gmbr aq dengan my boyfriend (perasan saja) kim hyun joong sweet sangat pic tu..aq happy tahap gabban bila dapat pic tu..happy happy happy ok terlebih sudah..sebenarnya kawan-kawan aq yang lain pun ada bagi hadiah gak..nadz kasi teddy bear yg ada logo KFC kt bwh tu tp tertutup (nampak sangat free) huhu..sebenarnya ayah dia keja kat situ tp bukannya keje kat dlm KFC tau tp jd dreber pengurus KFC( tak silap aq la..) bawak mercedes tu..tp teddy bear tu kiut sangat.thanks!! huda kasi tag nma yg tertera perkataan 'MIKA'  and kad ucapan yg kiut bangat (tiba-tiba indon lak).  mina kasi pensil corak zebra dua batang waahaha nampak cam kiut lak..klaka tul mina ni balut punya la besar tpi isi ciput huuhu nak tergelak kuar usus aq bila tengok hadiah tu..tp apa2 pun aq argai semua hadiah yang dorg kasi kat aq walau tak seberapa.. sebenarnya benda ni dah lama berlaku tapi aq 'macam' tak de masa nak cerita kat korg..gambar kat atas tu ekyn yg kasi kat aq..thanks ekyn..


walaupun da lama berlaku tapi aq happy setiap kali tengok gambat ni..actually kami ambik gambar ni masa KOT tahunan bulan lepas..sehari sebelum hari jadi aq..sayang korg sume..and thanks because jadi kawan aq yg kerek hehehe gurau je..kawan yang baik..hope kite akan terus bersama sampai dewasa..


p/s: satu badan sakit lps main futsal semalam kat sek. khas tuk pengawas..kami dapt saguhati je tp bola jaring dpt nombor satu!!! yehhh happy sangat..

Sunday, April 11, 2010

wajah baru

Aq dah tukar background baru..what do you think?
cantik tak? sebenarnya aq tak tau nak
wat pe tu yang dok ceroboh blog aq tu
alih-alih terasa nak tukar
background lak..ye la mesti muak
tengok bacground yang samakan sepanjang hari,
minggu,bulan,tahun,abad and bla bla bla..


teacher aq ade suh wat esai pasal pe-pe je
tapi tak tau nak wat tajuk pe..pasal pe ye?
wat pasal diri sendiri tak le..
nak wat pe hah?
????
???
??
?
hah dah dapat!! aq nak wat....
................................
..........................
.................
..........
.....
...
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.

ALAMAK
 .
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
..

 
 tak ingat la nak wat pe..
korang de idea nak wat tajuk apa?
huhuhu


 
gedik lebih aq ni..
 
 
 

Saturday, April 10, 2010

permata pintar

Assalamualaikum dan salam ceria untuk korang semua yang berada di mana-mana sahaja..cehh 'macam' bersemangat lak aq ni.. nothing to write today just suka-suka nak abiskan page huhuhu gila sudah!! hari ni terasa cam nak melalut and merepek la pulak..tak tau kenapa.. oh ya sebelum aq terlupa aq nak tanya korang..korg penah tak dengar tentang program permata pinta? program ni tak silap aq tuk budak-budak yang pintar cam adi putra je lah masuk eh eh tak tak tipu korg je..program ni kawan aq kata bagus.. dapat pergi kem 3 minggu semua di tanggung beres oleh pihak UKM..program ni tuk budak yang umur 8-15 TAHUN SAHAJA. kalau yang lebih dari tu tak leh la.. tapi sebelum korg dapat gi kem ni korg kena jalani ujian berkomputer dulu untuk menentukan korang ni layak or tak gi kem tu. ala soalan dia senang je.. aq dah buat pun.


ujian ni bermula dari 1 mac 2010 hingga 31 mei 2010.. cepat sertainya sebelum terlambat..tapi di ingatkan sekali lagi program ni hanya untuk pelajar yang berumur 8-15 tahun sahaja..layari permatapintar sekarang...kakak kawan aq pernah pergi ke program ni and dia kata program ni seronok sebab kita dapat berjumpa dengan ramai kawan..ok la selamat mencuba and semoga berjaya menduduki ujian tu..sebarang pertanyaan korg leh tanya aq mana la tau aqq leh tolong ke? itu pun kalau aq tau la tapi aq akan cuba juga jawab pertanyaan korg...


babai..



p/s: entry kali ni pendek je coz tak tau pe nak tulis and melalu...

Monday, April 5, 2010

BUMNNNNNN..warrrggghhh


 emosi aq seperti ni sekarang

waaaaaarrggggghhhhhhhhhhhhh...rasa cam nak menjerit kt satu dunia je!!! fed up tul ari ni rasa cam nak bunuh semua org je kasi puas hati aq!!!!! bencinya..pasal la aq ni benggap sanggat? asal la bodoh macam beruk sanggat? aq dah belajar dah pun, even ulangkaji pun masih belum dpt jawap lagi!!!! sengallllllnyaaa..i hate my self :( kenapa la teruk sanggat aq ni? asal cuai macam taik lembu? asal? asal? asal? malu siot.. gila malu aq macam nak sorok muka kat dalam lubang tandas je..eh eh tak nak lubang tandas la tp bawah katil. lubang tandas tu jijik sanggat. malunya ALLAH je yang tau..masya-allah aq dah tak tau pe nak jadi kat aq sekarang ni rasa cam nak fly pergi jauh dari kelas aq and sekolah aq..nak fly mcm bird round dunia ni no need to think about my school, classmates. friends and everyone!! i want to be alone for this time..nak kesal sekesalnya..rasa cam nak putar dunia ni balik je biar aq wat betul-betul tapi apakan daya aq tak leh wat semua tu..aq hanya insan yg lemah dan tak bermaya (cehhh macam syahdu je)


korg mesti fikirkan pesal la aq ni membebel tak tentu pasal macam lori kena langgar (betul ke mcm lori kena langgar? ahhh lantak la tengah marah ni jangan kacau syuhhh syuhhhh)..sebenarnya aq rasa sedih sanggat hari ni macm hujan nak turun je..apa kena mengena hujan ngan aq ye? mampus la malas aq nk pikir and explainkan untuk korg. aq tengah tak de mood ni. tngah rasa macm nk cekek someone..sapa nak kena cekek ngan aq? angkat kaki! ok aq gurau je..tapi serius aq fed up gile hari ni..aq macam tak percaya dengan apa yang aq dapat..macam mimpi dalam sedar...YA ALLAH YA RABBI..asal aq tak sedap hati gile ni bila dapat tau je pasal tu? asal aq macm tak betul je otak ni? rasa cam nak botak kepala aq pikir..lemah gile aq ni..aq kena kerja kuat lagi la lepas ni kena lupakan seketika pasal semua benda yang aq ada and fokus untuk satu perkara ni je..aq dah tak tau nak wta pe lagi lepas ni rasa cam malu ngan kawan-kawan semua tapi tak malu sanggat sebab aq ada rahsia besar dia orang dan kalau aq bagi tau pada org atasan (orang atasan= cikgu) surenya la dorg kantoi and fail!!


what can i say to you all is I'M FAIL!!! FAIL!! FAIL!! FAIL!! hate my self..



p/s: Aq tulis ni msa aq bad mood and apa yang aq tulis itulah luahan hati aq yg sebenar-benarnya. Harap maaf sapa yg tak faham ini cuma luahan hati aq yg gersang..erkkk??

Saturday, April 3, 2010

e-novel and happy birthday my friend!!

Happy birthday to you..happy birthday to you..happy birthday happy birthday,happy birthday to youuuuuuu..ehem sedap tak oden nyanyi? ada macam siti nur halimah tak?eh bukan tapi siti nurhaliza la..hehe perasan kan aq ni? okey sebenarnya aq nyanyi lagu ni khas untuk kawan aq yang menyambut ulang tahunnya yang ke-51 hari ni..51? bapak tua bebonar kawan oden? oohh 15 tahun daaa...ni ada sedikit ucapan untuk kau:

dear my friend ikhwan,(lelaki tau kawan sekelas aq)
aq nak ucapkan happy birthday tuk kau yg ke-15..
> semoga kau dimurahkan rezaki
> semoga kau jadi yg lebih baik.maksud aq bukan 
nye kau tak baik tp jd yyg lbh baik la..
ala mcm mna nak cakap ek?ah x pe la
> arap kau terus maju dan happy selalu macam aq..(promote
diri nampak?) x mau masam-masam
jam asam jawa
> semoga dapat 8A's dalam PMR..amin..
doakan aq juganya..
okey la tu je aq nak cakap yg penting kau 
gembira di samping keluarga yang tersayang..
BYE (>_<)

Dah habis pasal kawan aq. tutup citer pasal dia and bukak citer laen lak.dah hampir dua minggu aq tak mengupdate blog ni sbb exam berlangsung and tak cukup masa nak buat entry baru..sejak kebelakangan ni hobi aq adalah membaca e-novel..benda apa tu? korang jangan tanya aq sbb aq pun kurang faham apa tu e-novel tapi apa yang aq tau e-novel tu lebih kurang macam buat novel dalam blog la. Ala macam yang kita tau sebut je novel mesti kita ingat kena beli bukukan? tapi ni tak..novel yang terdapat dalam blog..macam mana nak cerita pun aq tak tau tapi ni aq akan cuba senaraikan e-novel yang aq tau and ada baca novel dorang..so yang minat baca novel klik la kat bawah ni..


hah ni la antara e-novel yang aq tau..tapi kalau korang ada e-novel yang korang tau bagi tau la kat aq..boleh kongsi..dorang ni a tabib sbb pandai buat jalan cerita and citer yang cukup best pada aq, pada korang tak tau la best or tak..setiap orang kan ada pendirian masing-masing so terpulang kat korang nak kata citer dorang best or tak tapi pada aq citer dorang best la juga..penceritaan yang menarik dan jalan cerita juga menarik,konsep cerita yang mengenai jiwa remaja (ye kot?)..waahhh macam pengkritik la pulok oden ni!!ok selamat membaca dan terus menyokong karya-kaya mereka dan terus menyokong bidang penulisan..ceeehhh terlebih sudah!!





janae!!!

Friday, March 19, 2010

PERHATIAN!!!

assalamualaikum..



maaf kerana dah agak lama tak mengupdate blog. bukan tak nak tapi internet tibe-tibe ada masalah sikit tapi syukurlah dah selesai dan masalah lain pulak yang timbul. blog aq tak leh bukak.. 'pak cik' google cakap aq punya blog dinyahdayakan dan kena buat password baru. Syukur akhirnya blog aq boleh bukak kalau tak, tak dapat la aq nak memblogging lagi. Sayang seh kalau tak kalau tak dapat nak memblogging lagi.



Mungkin lepas ni aq jarang update blog sebab kena fokus kat study TAPI (ek tiba-tiba guna caps lock ni napa?) aq akan cuba gak mengupdate blog. Oh ya aq nak tanya sapa-sapa yang ada pengalaman bercinta atau tengah dilamun cinta angkat tangan..huhuhu tah apa-apa kan aq ni? melalut lebih. okey balik pada soalan tadi aq nak tanya beberapa soalan.



1. macam-mana kalau org yg selalu gaduh ngan korg tiba-tba suka kat korg? apa korg nak buat?

2. kalau org yg korg suka dalam diam tiba-tiba suka kat member baik korg?apa korg nak lakukan?

3. kalau la ada mamat ni suka kat korg tapi korg suka kat member mamat tu pe korg nak buat?

4. kalau la tiba-tiba ada sorg mamat ni mintak couple kat korg kebetulan mamat ni korg punnye kawan and korg anggap dia sebagai kawan je la..korg nak terima dia or tak? tapi pada masa yg sama korg rsa serba salah kalau tak terima.



hah ni antara soalan yang aq nak tanya kat korg TAPI (guna kat caps lock lagi!) semua soalan ni tak ada kena mengena langsung dengan aq ye!!! harap maklum. soalan ni saja je aq nak tuju kat korg and aq nak buat kajian gak ni...huhuhu kajian apa? hah tak leh bagi tau..aq ni pelik sikit semua nak buat kajian xpecially pasal cinta. tapi jangan ingat aq ni minah jiwang lak!

Sunday, March 14, 2010

kiamat makin dekat?

Betul ke kiamat makin dekat? hah ni korg kena percaya sebab kiamat mmg dah dekat (rasanya la..firasat aq ni). Tapi mmg betul tau tanda-tanda kiamat kecil dah pun berlaku. Banyak sanggat tanda-tanda kiamat kecil berlaku contohnya gempa bumi, perempuan menyerupai lelaki dan sebaliknya(ni mmg makin ramai..betul tak?), anak derhaka kepada ibu bapa, banyak berlaku pergaduhan dan peperangan macam kat palestin,indonesia dll..dan manusia berlumba-lumba membina bangunan yang tinggi..ni antara contoh kiamat kecil la. lagi pun aq baru je belajar tentang ari kiamat kat sekolah jumaat lepas and tau la sikit-sikit pasal hari kiamat ni pun aq ambik dari buku teks agama ting 3..huhu..


Cakap pasal kiamat ni rasa takut pun ada gak..huhu aq belum buat banyak kebajikan lagi ni..meremang bulu roma cakap pasal kiamat. hari di mana kita semua akan di hisap dan di tentukan sama ada masuk syurga atau neraka. kalau korg banyak buat kebajikan insya-allah boleh masuk syurga kalau buat banyak kejahatan tau-tau je la masuk mana kan?. hah aq baru ingat baru-baru ni ada seorg kenalan hantar sms (hidmat pesanan ringkas dan cepat..huhu pandai-pandai aq je buat nasi tampah..errrk?) kat aq. SMs nye berbunyi begini tuttt..tuttt..tutt..bunyi sms masuk..pastu aq tekan butang 'read' dan keluar la ayat-ayat ini..


renungkan..27/11/09 hari raya AIDILADHA pada
hari jumaat...18/12/09 tahun baru hijrah pada hari
jumaat..25/12/09 hari natal (atau krismas)
pada hari jumaat..01/01/10 tahun baru pada hari
jumaat..26/02/10 maulud nabi MUHAMMAD pada hari
jumaat..02/04/10 hari matiny yesus kristus pada
hari jumaat..26/06/10 hari wesak juga pd hari
jumaat..10/09/10 hari raya AIDILFITRI pd hari
jumaat..27/08/10 nuzul quran pd hari jumaat..
05/11/10 deepavali pada hari jumaat..
dalam AL-QURAN ALLAH telah
menyebutkan bahawa hari kiamat juga berlaku pada
hari jumaat..adakah kiamat makin dekat?
berapa banyak kah ibadat yg telah kita
lakukan untuk menghadapi hari kiamat?
fikirkan dan renungkan kembali..



Okey ni adalah sms yang aq terima dari kenalanku itu..korg renungkan lah. Adakah kiamat makin dekat? waaa..cuaknya aq dah la tak banyak sanggat lakuka ibadat takutnya kiamat. Moga aq akan mati dalah iman dan di tempatkan dengan org-org yg beriman..amin..Tapi korg kena percaya dan hadapinya kerana kiamat itu pasti!!! kita tidak tahu bila kiamat dan kita hanya tahu kiamat akan jadi pada hari jumaat dan tidak tahun bila..mungkin esok?lusa?tahun hadapan?bulan hadapan? atau 10 tahun lagi? wallahhualam..itu hanya Allah yang tahu..kita hanya di pinjamkan oleh ALLAH di bumi ini maka hargai lah setiap pemberian dan kurniaan Allah..bersyukurlah..hargai lah org di sekeliling anda terutama ibu bapa anda..jangan bila mereka tiada barulah kita nak menyesal..jangan sampai nasi menjadi bubur..tapi kalau jadi bubur sedap gakkan? nak nak bubur jagung oh kegemaran aq tu!! ok berhenti merapu miori..kalau korg ada apa-apa nk tambah (tau nak buat nasi tambah..errmm?) dlam entry ni tulis je kat ulasan tu tau nnti aq bertimbangkan..



ok bye..
wassalam..

Friday, March 12, 2010

sUKa-DukA aq..

Assalamualaikum sebagai pembuka bicara aq hari ini..hehe gedik lebih..


Hari ni aq ada dua story..satu story happy and satu lagi mungkin sedih la pada aq..mana satu korang nak dengar? hah mesti la story happy dulu kan? so aq akan ceritakan..kisahnya macam ni(guna ayat org dulu.. dah lapuk la miori..)


GEMBIRA- hah cerita gembira yang aq nak sampaikan kat korang ialah pasal kawad yg aq pernah cakap kat korg kan? tak ingat hah cuba baca link ni. kalau korang dah ingat bagus la..ok ok keputusannya ialah kawad kaki PUTERI ISLAM menang!!! hahaha..gembira sangat sampai tak ingat kat orang sebelah yang tengah usha panas. semalam bila dengar je p.islam dapat tempat kedua aq and the geng mengerit tak ingat dunia tau. mamat kat sebela usha panas je kat kami mana taknya tiba-tiba je kami menjerit tak ingat dunia. mungkin telinga mamat tu panas sebab dengar kami menjerit nyaring!. Tapi aq tak peduli yang penting kami menang. Yang paling kami tak percaya pengangkap tak menang tapi kami gembira dia tak menang memang bagus pun dorang tak menang.Nak cerita ni..masa kawad semalam aq ngan mina nyanyi-nyanyi la tak nak kasi pengsan ye la dah la buat petang panas pulak tu mna tak pengsannya (kalau org lembik dah lama pengsan). Aq apa lagi nyanyi la ngan mina pastu tangah nyanyi sedap-sedap de pulak suara sumbang dari pihak sebelah suruh diam (pengakap sebenarnya) dorng suruh aq ngan mina diam. Bila dorg suh diam aq lagi la nyanyi kuat0kuat kasi dorg bengang. Jahat kan aq? hahaha..memang sepanjang upacara kawad kaki berlangsung aq asyik nyanyi je tak ingat pe yg org2 atasan cakap (vip and pengetua berucap) lama yang amat berdiri. Bila dah habis je kami terus menjerit puas (lepaskan geram sebenarnya). ni antara pemanang yang aq ingat la..

kawad kaki beruniform:
tempat ke-3: kadet polis
naib johan: PUTERI ISLAM
johan: BSMM (nama lmanya pbsm)

kawad kaki rumah sukan:
johan: rumah lekiu (warna kuning)
naib johan: rumah kasturi (warna hijau) x silap aq la dorg menang..

juara keseluruhan:
naib johan: RUMAH LEKIR (warna merah) runah sukan aq woi..
johan: RUMAH KASTURI (hijau)

ni je la yang aq ingat yang lain dah tak ingat la..


hah da habis cerita gembira kembali pulak kepada cerita tak bape nak gembira pada aq.

SEDIH-rasanya tak sesuai kut story ni nak kata sedih tak la tapi pada aq ada la sikit sedih. Sebenarnya hari ni befday aq..tapi aq rasa sedih..aq tahu aq tak patut rasa sedih sepatutnya aq happy coz today is my birthday..entah la aq tak tau kenapa aq sedih? tapi aq tak rasa macam hari ni hari jadi aq! macam sorang pon tak appreciate aq. Tapi kawan-kawan aq ada la wish 'happy birthday' tapi tu la aq macam tak rasa yang dorg betul-betul ikhlas nak wish aq. sedih seh tapi aq wat muka ceria je tak nak kasi dorg terasa tapi dalam ati ya-allah sedih sangat sebab tak rasa dorg betul-betul ikhlas nak wish. Rasa macam dorg terpaksa wish je coz nak jaga hati aq tapi tak pasti la..aq tak mintak hadiah pun dari dorg but at least do something yang boleh wat aq happy dengan wish dorg.. bukan wat aq rasa macam dorg terpaksa wish je..sedih seh bila ingat balik tapi tak pe la at least dorg wish gak walaupun hati aq sedih dengan dorg. Tadi pun aq macam bad mood ngan dorg tiba-tiba. tah la aq rasa mcam tak guna langsung ada hari jadi ni macam sial je. sebanarnya pagi tadi aq nak nagis bila ingat yang hari ni hari jadi aq lebih-lebih lagi kawan-kawan aq sorg pun macam tak layan aq( ye kut tak layan entah la). Tapi aq tahan, tu yang pagi tadi aq duk diam je dengan dorg tak banyak cakap sebab terasa hati kalau tak dah lama aq kecuh and banyak cakap. Tapi sorg pun tak perasan and prihatin pasal perasaan aq..cewahh..tapi tak pe la aq reda kalau dah ni yang di takdirkan..kemenangan puteri islam dalah hadiah untuk ari jadi aq tahun ni. aq tak perlukan hadiah dri korg langsung!!!!!!..dah la malas nak cerit pasal ni wta sedih je..sory ter emo lak..


AQ BENCI BIRTHDAY AQ!!!!! sorg pun tak faham aq even my friends pun!!! i hate my self for this time je..huhuuhu ok tak kelakar..