Thursday, June 10, 2010

kenangan bersama teman

Assalamualaikum,

dah lama rasanya aku mengupdate blog ni. sebenarnya bukan aku tak nak update tapi masa sering tak mengizinkan.. this lately i'm so buzy, sibuk dengan exam (alhamdulillah exam baru lepas last week before holidays), dengan kerja kursus lagi, kerja cuti terancang lagi, ayoyo..pening-pening. tapi nak buat macam mana dah jadi lumrah hidup seorang pelajar. time ni la kita kena bersusah-payah betul tak? okey kalau betul bagus kalau tak betul entah la tak tau nak habaq lagu mana (aik tiba-tiba masuk slank utara)..Alhamdulillah result exam aku memuaskan..not so bad la..holidays ni aku tak tau nak buat apa. rasa cam boring lak tak dapat jumpa dengan kawan-kawan, tak dapat nak bergosip..isyhh tu je la yang aku tau..hahaha actually aku tipu je mana ada suka gosip-gosip ni. errmm dari gosip baik kami fikir masa depan ye tak? kadang-kadang tu sampai terpikir nak kawin macam mana, baju pengantin warna apa, dengan sapa kawin nanti, besar nanti duduk satu rumah la, kadang-kadang tu melampau kteorang punya angan-angan..hahaha bila fikir balik kelakatr pun ada jugak tau..ermmm..

aku rindu sangat kat kawan-kawan sekelas. rindu nak tatap meja kesayangan ku itu..ok meja kau kena tunggu lagi seminggu untuk tatap muka tuan kau yang suka menjahanamkan kau..hahaha..bila kesunyian macam ni baru la nak fikirkan saat-saat masam ehh bukan tapi manis dengan kawan-kawanku yang terbusuk tu..hahaha gurau je..seriously aku cakap saat bersama kawan-kawan lah saat yang paling mengembirakan. kita boleh share everythings dengan dorang. suka duka yang kita lalui dorang sering bersama kita..sometimes aku terpikir gak macam mana la kalau aku tak de kawan-kawan aku? dengan sapa aku nak cerita suka duka aku? dengan sapa aku cerita pasal angan-angan aku yang gila-gila tu? haiii..rasanya la kalau aku tak de kawan-kawan mau jadi budak pendiam aku..macam ada sorang budak classmate aku. dia ni pendiam tak banyak cakap langsung. kadang-kadang kalau cakap ngan dia macam cakap dengan tunggul kayu je..tapi aku kesian jugak tengok dia yang macam dipulaukan oleh kami.. kadang-kadang aku terpikir jugak dia ni tak boring ke diam je dalam kelas? nak cakap ngan dia kan nanti dia bukannya nak layan aku..nanti bila aku tanya dia dia hanya senyum dan angkat bahu tanda 'tak tahu' ayooo..dia ni selalu tak datang sekolah tapi yang aku pelik walaupun dia selalu tak datang sekolah tapi dia tetap pandai..kadang-kadang tu bila dia tak datang sekolah aku rasa macam kelas tu tak kurang apa-apa pun maybe sebab dia tak dapat nak tinggalkan kesan kat dalam kelas tu kut..

okey kita lupakan pasal kawan aku yang pendiam tu..kalau aku fikirkan balik kerenah kawan-kawan aku yang gila-gila tu maunya tergelak sampai putus urat perut..alahai kawan-kawan aku tu semuanya minah kelakar ada je perkara lucu yang akan kami lakukan tanpa di sedari setiap hari..perangai kami yang tak ubah macam kanak-kanak rebina tu begitu mencuit hati kami sendiri hahaha..tak betul sikit..okey la malas nak cerita banyak-banyak nanati tak larat nak baca..hahaha..bye bye (^_^)



p/s : baca surat kaba ari ni tak? or tengok berita yang pasal orang curi seluar dalam wanita dan memakainya? alahai..kelakar gile bila baca artikal tu..hahahah

2 comments:

  1. wei,spe dak pendiam tu ?

    ReplyDelete
  2. x baik nk sebut nma dye..
    nnt dye t'sedak..
    hahaha

    ReplyDelete

kata2 dari korg yg wt aq tersenyum :)